FAQ'S

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

Afterparty

De Stadspark Nightrun is een feestje. Niet alleen tijdens de run, maar ook na afloop. Dan vindt namelijk de afterparty plaats. Onder het genot van een drankje en entertainment kun je daar gezellig napraten over jullie prestatie. Geen zin om na te praten? Dan kun je lekker dansen en proosten. 

Afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van circa 6 km of 10 km. Het parcours biedt ruimte aan zowel beginnende als ervaren lopers om mee te doen. Je loopt langs toffe animaties, spectaculaire lichtshows en je kunt onderweg op je gemak een selfie maken, want je bent niet aan tijd gebonden. Avontuur en beleving staat bij de Night Runs voorop. Je geeft je keuze voor de afstand in het inschrijfformulier aan. Voor de 6 en 10 km wordt er één inschrijftarief gehanteerd. 

Algemene voorwaarden

Door jezelf in te schrijven voor de Stadspark Nightrun ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden. Schrijf je meerdere deelnemers in? Zorg dan dat iedere deelnemer bekend is met de Algemene Voorwaarden.

Algemene Voorwaarden - Individuele inschrijving
Algemene Voorwaarden - Groepen

Annuleren

Indien je onverhoopt niet kunt of wilt deelnemen, vindt er geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats. Hiervoor verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

Datum

De tweede editie van de Stadspark Nightrun staat gepland op vrijdag 15 december 2023.

Foto's

Onderweg worden foto’s gemaakt door fotografen. Na afloop zijn de foto’s online te bekijken op onze Facebook pagina.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via deze pagina

Er is geen kleedruimte aanwezig.

Leeftijd

Voor deelname is  de minimale leeftijd van 12 jaar vereist op de dag van het evenement.

Parcours

Bekijk hier het parcours.

Bereikbaarheid auto

Kom zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer. Station Groningen is op 1,9 km afstand. Kom je toch met de auto, dan kun je parkeren bij de Gasunie, Sportpark Corpus den Hoorn of Martini Plaza (= betaald).

Programma

Vrijdag 15 december 2023

Tijd Activiteit
18.30 – 21.00 uur Ophalen startnummers
20.00 uur Startwave 1
20.15 uur Startwave 2
20.30 uur Startwave 3
20.45 uur Startwave 4
21.00 uur Startwave 5

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Shirt

Shirts kunnen vanaf 18:30 uur worden opgehaald bij de startnummertent. 

Startnummer

Je kunt je startnummer voorafgaand aan het event ophalen bij de start- finishlocatie. Indien je er bij inschrijving voor hebt gekozen om het startnummer thuisgestuurd te krijgen, dan kun je deze in de week van het evenement verwachten op het adres van je inschrijving. 

Startwave

Vrijdag 15 december 2023

Tijd Activiteit
18.30 – 21.00 uur Ophalen startnummers
20.00 uur Startwave 1
20.15 uur Startwave 2
20.30 uur Startwave 3
20.45 uur Startwave 4
21.00 uur Startwave 5

Onder voorbehoud van wijzigingen.

De verdeling in waves gebeurt door de organisatie. De deelnemers worden over de startwaves verdeeld op basis van hun startnummer. Je mag altijd in een latere wave starten om samen met een vriend of vriendin te lopen. Je wordt enkel in een startwave geplaatst als je ingeschreven en betaald hebt. Als je individueel ingeschreven bent, ontvang je in de week van het evenement een e-mail waarin je startwave bekend gemaakt wordt. Deelnemers die als groep inschrijven, starten sowieso in dezelfde wave.

 

Tassenafgifte

Er is geen kleedruimte beschikbaar. Tassen en jassen kunnen kosteloos, op eigen risico worden achtergelaten in de bewaakte tassenopslag/garderobe

Tijdregistratie

Er is geen wedstrijdelement en daarom ook geen tijdregistratie. Bij het concept van de Night Run draait het om de ervaring van het nachtelijke parcours. Geniet dus vooral van het unieke parcours.

Toiletten

Op het evenemententerrein zijn mobiele toiletten aanwezig.

Verzorgingspost

Er staat een verzorgingspost op ongeveer 5 km. Hier wordt water aangeboden.

Wat is een Night Run?

De Stadspark Nightrun is een hardloopfeest. Het is de perfecte mix van sport en bewegen, fun en spanning. Je loopt in het donker door het iconische en sfeervolle Stadspark in Groningen, waar eerder dit jaar nog Guns N' Roses op het podium stond. Het is geen wedstrijd, tijdsregistratie is er dan ook niet. Bij de Stadspark Nightrun draait alles om plezier. Er is muziek, entertainment en voldoende tijd voor een dansje of toffe selfies onderweg. Iedereen komt met een lach over de finish en kan daarna dansend door richting de afterparty. Kortom; een feest voor iedereen.

Of je nu beginnend of gevorderd loper bent, iedereen is welkom. Je kunt tijdens de Stadspark Nightrun kiezen uit twee verschillende afstanden. De korte afstand is een route van ongeveer 6 km en de lange afstand is ongeveer 10 km. Je hoeft je keuze vooraf niet door te geven. Tijdens het lopen bepaal je zelf welke van de twee routes je kiest.

De unieke headlight die is inbegrepen bij je inschrijving, zorgt voor extra sfeer en is daarnaast een leuk aandenken.  

In 2022 is het de eerste keer dat de Stadspark Nightrun wordt georganiseerd. Het is overigens niet de eerste nightrun in de omgeving van Groningen. Eerder werd dit evenement georganiseerd op Groningen Airport Eelde. Dit jaar is er met het Stadspark gekozen voor een meer centrale ligging, die eveneens goed bereikbaar is met het OV. Daarnaast staat het Stadspark garant voor sfeer en is het de ideale locatie voor een gaaf loopfeest.

Ophalen looplampje

De looplampjes worden uitgedeeld bij de startnummers. Heb je jouw startnummer thuisgestuurd gekregen? Dan hoef je alleen nog het lampje op te halen.